Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Μέσα σε αυτές τις πολικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, η βαρυχειμωνιά πλήττει την χώρα μας. Έτσι και στην πόλη μας τα εργατικά λαικά νοικοκυριά στις συνοικίες του Αγίου Σπυρίδωνα, της Αναγέννησης, των Νταμαρακίων είτε αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης είτε το ... σκέφτονται για να ανάψουν τους καυστήρες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί, ανακοινώνοντας τις προηγούμενες μέρες με τυμπανοκρουσίες την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

 Πρόκειται για κοροιδία ολκής, αφού οι πενταροδεκάρες σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες ετσι και αλλιώς αδυνατούν με τα χαμηλά τους εισοδήματα να πληρώσουν την θέρμανση των σπίτιών τους, έχοντας παράλληλα και τον διαρκή βραχνά της κυβερνητικής φοροεπέλασης σε όλα τα μέτωπα.  Αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της χρησιμοποίησης ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης (σόμπες, θερμοπομποί κ.α) αφού το υπέρογκο κόστος θα το βρούν οι εργαζόμενοι αργότερα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και η δίκαιη ανάπτυξη της μεταμνημονιακής εποχής που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

 Αναδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση η μεγάλη αντίφαση. Από την μία η χώρα διαθέτει ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες που μπορούν να καλύψουν τις λαικές ανάγκες ενώ απο την άλλη η εργατική τάξη, τα λαικά στρώματα να ζούν σε συνθήκες ενεργαιακής φτώχειας. Αντί ο πλούτος αυτός να αποτελεί ευλογία για τον τόπο μας, μετατρέπεται σε κατάρα, γιατί γίνευε αντικείμενο σκληρών ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκπροσωπούν, μέχρι του σημείου γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας.

 Πίσω απο αυτή την αντίφαση βρίσκεται το ίδιο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα που ζούμε, ο καπιταλισμός που εχει μοναδικό του κριτήριο το κερδος και τηνν ικανοποίηση των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό το σύστημα υπηρετούν πιστά τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οπως και τα υπόποιπα κόμματα.

Οι κομμουνιστές στο Αιγάλεω, όπως και σε όλη τη χώρα είναι και θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμη της πάλης για να μην μείνει κανένα σπίτι εργάτη, φτωχού ανθρώπου χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στην παγωνιά, να πάρουν έστω μια μικρή ανακούφηση τα εργατικά λαικά νοικοκυριά.

 Απαιτούμε:

. Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής λαικής οικογένειας.

. Κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα καύσιμα των εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών.

. Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών.

 Για να υπάρξει όμως συνέχεια και προοπτική στον αγώνα, χρειάζεται η ενίσχυση και η συστράτευση με το ΚΚΕ παντού. Γιατί η διέξοδος βρίσκεται στην αλλαγή των συσχετισμών, στην αναδύνταξη του κινήματος, στην διαμόρφωση μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας, για να βγεί ο λαός και οι ανάγκες του στο προσκήνιο μα την κατάκτηση της εξουσίας, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Κομματική οργάνωση βάσης

Αγίου Σπυρίδωνα - Νταμαράκια του ΚΚΕ