Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Σύνδεσμος ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε και Γραφείων Αθήνας

Απεργία 28 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με θέμα τις ΣΣΕ και την απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Από τη συζήτηση βγήκε πολύτιμη πείρα από τις εξελίξεις σε χώρους δουλείας και τη δράση που ανέπτυξε το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τη συνέχεια, με επίκεντρο τη διεκδίκηση ΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, κόντρα στα παραμύθια της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ, που έχουν στόχο να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου  για συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.
Αποφασίστηκε, επίσης, η συμμετοχή μας στη σύσκεψη που καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, με θέμα την οργάνωση της απεργιακής μάχης μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν από την απόφαση της ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη, την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, στις 18:30, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στον ΟΠΑΠ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ