Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ 8/12 - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ - ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΣ

Αθήνα, 25/11/2016
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε γιατί έρχεται  μεγάλης κλίμακας επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος).
Θέλουν να σαρώσουν τα πάντα, να μην μείνει τίποτα όρθιο.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ που, με ζητούμενο τη συμφωνία, ώστε να κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση». Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει την εικόνα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» απέναντι σε όσα απαιτεί κυρίως το ΔΝΤ σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της παρουσιάζουν ως «σκληρούς» και «αμετακίνητους» τους δανειστές.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τέτοιου είδους «παραστάσεις» που τις έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει. Η συμφωνία θα κλείσει κάπου «στη μέση», με δεδομένη την αποφασιστικότητα κυβέρνησης - «κουαρτέτου» να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση. Στην πραγματικότητα, παίζεται το γνωστό παιχνίδι με τον γάιδαρο του Χότζα, έτσι ώστε να εμφανιστεί σαν «επιτυχία» της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης το έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκό- αντεργατικό της αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση κρύβει συστηματικά όπως άλλωστε έκαναν λίγο - πολύ και οι προηγούμενες, ότι με «θεσμούς», τους «δανειστές» βρίσκονται στην ίδια μεριά του τραπεζιού, έχουν κοινή βάση και στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτών οι «απαιτήσεις» περιλαμβάνονται μέσα στα μέτρα των μνημονίων τους και οι «διαφωνίες» τους αφορούν ζητήματα ξένα για τους εργαζόμενους.
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος οργανώνουμε αποφασιστική - αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση με 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Στην επίθεση Κυβέρνησης- ΕΕ απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε την νέα επίθεση.
Να χαράξουμε νέους δρόμους, για τους νέους αγώνες, με πιο ισχυρό σωματείο.
Όλοι στην πικετοφορία του σωματείου για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων αύριο, Σάββατο, 26/11 10.30 πμ στην Ομόνοια.
Όλοι στην ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ για την οργάνωση της απεργίας την Τετάρτη 30/11/2016 ώρα 19.00 στα γραφεία του σωματείου.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ