Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμάκιο του ΚΚΕ κοντά στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Κλιμάκιο της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ βρέθηκε δίπλα στους εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, που βρίσκονται αφημένοι στην τύχη τους στο λιμάνι του Πειραιά. Συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και μοίρασαν την ανακοίνωση του Κόμματος για το προσφυγικό πρόβλημα που κυκλοφορεί και στην αραβική και την αγγλική γλώσσα.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους μετανάστες που είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες.
Σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 1.473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 2» μεταφέροντας άλλους 279. Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνταν προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.