Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Θετικές ειδήσεις για το κεφάλαιο!
Εγραφε η «Αυγή» στις 12/5/2016: «Εχει ιδιαίτερη σημασία η πρόθεση του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ, που δηλώνουν έτοιμοι να επαναφέρουν την κατ' εξαίρεση αποδοχή των ομολόγων έκδοσης ή εγγύησης του Δημοσίου ως ενεχύρων για απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών...Να υπογραμμίσουμε ακόμη την πρόταση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, που προτείνει, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, την εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM.
Να συνεχίσουμε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, που ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4 - 5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ.
Αρα το δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9 - 12 δισ. ευρώ στην οικονομία, που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την εκκίνηση ανάκαμψης.
Να προσθέσουμε τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων επενδύσεων και κυρίως, μιας και βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, τις εκτιμήσεις για νέο μεγάλο ρεκόρ στην άφιξη ξένων τουριστών.
Θετικές ειδήσεις, που γεννούν αισιοδοξία στις παραγωγικές δυνάμεις».
Ολες αυτές οι «θετικές ειδήσεις» ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, σ' αυτούς γεννούν αισιοδοξία, που «πατούν» στα νέα μέτρα σφαγιασμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, άγριας φοροληστείας του λαού, ενώ ακολουθούν άλλα βάρβαρα μέτρα. Θετικές, λοιπόν, οι ειδήσεις για το κεφάλαιο, όχι όμως για το λαό, που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ακριβά αν δεν οργανώσει την πάλη του και δεν περάσει στην αντεπίθεση.