Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΚΕ

Η Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αιγάλεω πετάει έξω από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά των ανέργων

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φορτώνει στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών νέους φόρους, νέες περικοπές και «κόφτες» για να πληρώνει ο λαός, η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των υπόλοιπων δυνάμεων, εκτός των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, αποφάσισε να βάλει «κόφτη» στο δικαίωμα των παιδιών των ανέργων, ιδιαίτερα των γυναικών, στην προσχολική αγωγή. Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω του ΚΚΕ και τονίζουν πως στο εισηγητικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνεται: «Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, εγγράφονται βρέφη και νήπια αποδεδειγμένα εργαζομένων γονέων και επειδή οι αιτήσεις που υποβάλλονται είναι συνήθως περισσότερες από τις κενές θέσεις που υπάρχουν, γίνεται αξιολόγηση και κατάταξη όλων σύμφωνα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και μέσω μοριοδότησης!!! Έτσι μια εργαζόμενη μητέρα παίρνει 70 πόντους, ένας εργαζόμενος πατέρας παίρνει 40, ενώ η άνεργη μητέρα κι ο άνεργος πατέρας βαθμολογούνται με μόλις… 20 πόντους. Βαθμολογούνται δηλαδή "κάτω από τη βάση", αν θέλουν τα παιδιά τους να έχουν μια θέση στον παιδικό σταθμό.
Η καταδίκη αυτής της απόφασης από τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους έχει αφετηρία την αντίληψη ότι η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού, για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίησή του. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ατομική-αποκλειστική ευθύνη των γονιών και ιδιαίτερα της μητέρας. Ούτε να λειτουργούν οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί ως παιδοφυλακτήρια, για όσους γονείς εργάζονται και δεν έχουν κάποιον συγγενή να προσέχει τα παιδιά.
Η απάντηση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι ο περιορισμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς. Απάντηση είναι η αγωνιστική διεκδίκηση από την κυβέρνηση κονδυλίων για την ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών και τη δημιουργία παιδικών σταθμών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, καθαριστριών, μαγείρων κλπ), για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών (όχι να ζητείται από γονείς να καλύπτουν τα έξοδα για χαρτικά, για είδη καθαρισμού, για τις υποδομές).
Αλλά αυτό δεν είναι μάλλον στον προσανατολισμό της Διοίκησης Αιγάλεω, που κινείται στα όρια του … "εφικτού" της οικονομίας. Δηλαδή μιας οικονομίας που στερεί από τους πολλούς το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, για να μπουκώσει με ζεστό κρατικό χρήμα τα μονοπώλια, τις επενδύσεις τους.
Δηλαδή, λένε στα νέα ζευγάρια ότι είναι ανέφικτο να ζητάνε το παιδί τους να πηγαίνει σε δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού, με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πρόκληση. Το ΚΚΕ καλεί κάθε νέα και νέο γονιό να απαντήσουν σε αυτή την πρόκληση με την οργάνωση, τη συμμετοχή στους αγώνες για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα».