Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αποχώρησε το Γερμανικό ΚΚ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Με συνεδριακή απόφαση τερμάτισε το καθεστώς «παρατηρητή»
Την αποχώρησή του από το λεγόμενο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) αποφάσισε το Γερμανικό ΚΚ, στο Συνέδριό του το περασμένο Σαββατοκύριακο, τερματίζοντας το καθεστώς «παρατηρητή» που διατηρούσε στο ΚΕΑ. Το ΚΕΑ αποτελεί ένα οπορτουνιστικό μόρφωμα και συγκροτήθηκε ως «Ευρωκόμμα», έχοντας ως βασική αρχή την υπεράσπιση των θεμελιωδών συνθηκών της ΕΕ.
Το Γερμανικό ΚΚ, με την απόφασή του αυτή, γίνεται το δεύτερο Κομμουνιστικό Κόμμα που αποχωρεί από το ΚΕΑ. Προηγούμενα είχε αποχωρήσει από αυτό και το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, το 2009.
Χαιρετιστήριο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με επιστολή του προς την ΚΕ του Γερμανικού ΚΚ, σημειώνει τα εξής:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΚΚΕ χαιρετίζει την απόφαση του Συνεδρίου σας να τερματίσετε την ιδιότητα του "παρατηρητή" στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, όχι μόνο για την πάλη του Γερμανικού ΚΚ, αλλά και των ΚΚ σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στην ΕΕ, στη διακρατική αυτή ένωση του κεφαλαίου και στα στηρίγματά της.
Η απόφασή σας αυτή συμβάλλει στην ιδεολογική - πολιτική προσπάθεια των κομμουνιστών να αποκαλυφθεί ο επιζήμιος ρόλος των απολογητών του καπιταλισμού και της αστικής διαχείρισης. Να ξεσκεπαστεί ο ρόλος των "ευρωκομμάτων" που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την ΕΕ στην εργατική - λαϊκή συνείδηση, προωθώντας την αντιλαϊκή στρατηγική της.
Πραγματικά, οι λαοί μπορούν να διδαχθούν από το ρόλο των δυνάμεων του ΚΕΑ, όπως αυτός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που έσπειρε αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι θα μπορούσε να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Με την πολιτική στήριξη του ΚΕΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί την πιο βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, χτυπώντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οργανώνουν αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Είμαστε σίγουροι πως η ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των ΚΚ, η ανάπτυξη του προλεταριακού διεθνισμού, αποτελεί όπλο στη λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό, για το σοσιαλισμό!
Με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».