Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Οι εργαζόμενοι να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα

Τη διοργάνωση «Λευκής νύχτας» την Παρασκευή 11 Μάρτη αποφάσισε ο δήμαρχος και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.
«Καλούν τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να επισκεφθούν και να τονώσουν οικονομικά την τοπική αγορά», επισημαίνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και προσθέτει:
«Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι "νηστικό αρκούδι δε χορεύει"; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
Η συγκυβέρνηση συμβάλλει στη συνέχιση και τη διεύρυνση του νομοθετήματος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες "ξηλώνουν σιγά - σιγά το πουλόβερ", στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι "απασχολούνται" με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.
Απόρροια των παραπάνω είναι και οι "Λευκές νύχτες" που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με δημάρχους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης. Αυτή τη φορά στην Ξάνθη η δικαιολογία στην εφαρμογή της "Λευκής νύχτας" στο ωράριο των καταστημάτων, είναι η περίοδος του καρναβαλιού στην πόλη μας».
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Τους καλούν να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα,ενάντια σε αυτές τις συνθήκες και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.